Blogi

Bloggaaminen on niin kauhean muodikasta edelleenki. Pakkohan se on siiten tehdä asian eteen jotain eli pistää saataville omia enemmän tai vähemmän onnistuneita ajatelmia. Facebook on kylläkin imaissut päivitykset itseensä, tämä kotisivualusta on aika haastava. Ja muitakin hyviä teknisiä ratkaisuja olisi olemassa mutta sitä nyt vaan jotekin on itse innostunut näistä old-school systeemistä netissä (mukana netissä vuodesta -94).

Päivitä TV - erilainen tapaus 18.1.2011

Noin viikko sitten kanavat piti päivittää telkkariin, ei mennyt aivan automaattisesti. Tässä ei ole mitään jännittävää - kaikki onnistui hetkessä. Mutta.... tässäpä oli jännittävää: päivitin telkkarin ominaisuudet ja firmwaren. Päivityksen "uhri" on LG 37LH4000 TV, FW 3.40.  Ensimmäinen taivoite oli saada divx yms. videosälä toistettua USB portista. Tähän löytyi kuin löytyikin apuja netistä: hae Nokian S60 kännykkään Psiloc ohjelmisto, 10 pv demo. Sitten sopivat koodit (LG IN-START-Service menu profile) irRemote softaan joilla pääsee LG huoltovalikkoon (paina kakkosta tarpeeksi pitkään). Huoltovalikosta DIVX tuki HD asetukselle. Kuorrutuksena pakettiin päivitys, tietoa vähän erilaisella englannilla (Venäläinen sivusto). Tarkempaa faktaa prosessista englanniksi löytyy keskustelusta. Oleellista on ettei ole tarvetta sittenkään asentaa ensin vanhaa 3.15 firmwarea jotta pääsisi divx-tuen aktivoimaan. Ilman irRemote ohjelmistoa tämä pikku viritys olisi jäänyt tekemättä. Lienee sanomattakin selvää että jos teet niin OMALLA VASTUULLA. Tiettävästi on helppoa ryssiä telkkari käyttökelvottomaksi jos menee säätmään jotain "kivaa" kuten esim olematon bluetooth/wlan/wireless päälle.

Kirkkoherran vaalit 7.11.2009

Olen tässä jo jonkin aikaa ihmetelyt miksi kaikki "valitse NN kirkkoherraksi Nurmijärvelle" kirjoitukset ovat paikallislehtien yleisönosastolla. Eivätkö kirkkoherraksi pyrkivät saa laillisesti mainostaa lehdissä vai onko tähän jonkin muu syy? Itse kirjoituksissa on jo allekirjoittaneiden nimilista pidempi kuin asiasisältö. Kätevää.

Firman 20 v juhlat 8.9.2009

Meillä oli duunissa 20 v juhlat, ei varsinainen "syntymäpäivä" mutta juhla vuosi. Kiva olla kerrankin ns. isäntänä Finlandia-talossa, normaalistihan sitä on vieraana siellä käynyt.

Ohikulkutie infotilaisuus 10.6.2009

Kävin katsomassa Klaukkalan ohikulkutie tilaisuutta Mäntysalon koululla. NIMBY! Se jäi päälimmisenä mieleen. Kun MINÄ olen tonttini ostanut niin kukaan muu ei saa tehdä mitään alle 1 km etäisyydelle MINUN tontistani. Näin se näytti olevan. Tie tarvitaan, valtio maksaa halvimman vaihtoehdon, ei sitä mikä sattuu miellyttämään yksittäistä ihmistä.

Kuopankaivuuta 30.5.2009

Tässä Haikalan alueella on kaivettu hartaasti kaukolämpöputkia maahan pitkin kevättä. Ihan hyvä että sellaisetkin saadaan. Mutta kadut olivat auki viime kesänä jo vesijohtojen uusimisen vuoksi. Ei sitten känyt kenelläkään mielessä samalla kaivamisella upottaa enemmänkin putkia katuun? Ja nythän olisi varmastikin voinut laitella jotain sähköjohto tms. putkia lisää maan alle. Kuitenkin niillekin on käyttöä jossain vaiheessa.

Onko se (taas) niin vaikeeta?! 21.2.2009

Kunta teki hienon torin Klaukkalaan ja samalla Myllärintie korjattiin. Kadunvarsipysäköitiä varten tehtiin erityisiä paikkoja kadun varrella. Saa pysäköidä 24 h heniklöautoilla. Mutta, eikös sitä ole kuorma-autoja väärälläpuolella tietä sekä viikkokaupalla tienvarteen unohtuneita "autoja" muuten vain. Ehkä ketään ei kiinnosta valvonta tai asia muutenkaan.

Kevyttä huiputusta maitokaupssa 4.2.2009

Normaalisti en pahemmin katsele hintoja maitokaupassa. Nyt kerrankin erehdyin(?) niin tekemään ja johan pomppas. Klaukkalan S-market oli hinnoitellut maidot väärin! Mikä huutava vääryys! Hannu Karpo heti tänne!  No, ei vaineskaan... Ongelmana oli että hyllynreunassa oli ilmoitettu maidon hinnaksi 1 snt vähemmän mitä kassalla veloitettiin tuotettesta. Pitihän siitä ihan vain periaatteen vuoksi reklamoida. Ja sain jopa asiallisen vastauksen hyvinkin nopeasti sähköpostilla. Asia oli peräti korjattu kun kävin seuraavan maitopurkkini hakemassa. Erittäin pieni asia taloudellisesti yhdelle henkilölle mutta tämähän oli taas periaatekysymys - hinnat pitää täsmätä lapussa ja kassalla!

Tavarat paikoilleen! 10.1.2009

Käyn aamuisin kuntosalilla, säännöllisesti. Klaukkalassa Liikuntakeskus Balanssissa. Jotenkin tuntuu vaikealta uskoa että siellä käy aikuisia ihmisiä salilla treenaamassa. Miksikö? Noh - käyn arkiaamuisin n. 6 aikaan ja vähintään kerran viikossa on salilla jätetty valot/radio/tv päälle. Ja bonuksen lähes joka päivä on jossain laitteessa painot, levypainot, jätetty. Onkohan ollut niin tiukka treeni ettei ole enää painoja jaksanut tangosta pois nostaa... Hmm. Kyllä se sitten on vaikeaa siivota jälkensä ja noudattaa normaaleja (käytös)sääntöjä?

Taas nopeusrajoituksista 20.12.2008

Tuli käytyä Nummelassa. Ja ihmeteltyä rajoituksia Vihdissä. Koko Nummela on 40 km/h aluetta, osa niistä on tienpätkiä joilla ajettiin aikoinaan 80 km/h eikä ollut edes pyörätietä. Hanko-Hyvinkään tie 25 on viime kesä pudotettu pysyvästi 80 km/h. Vihdintie (vanha Porintie) on sitten saanut osittain 70 km/h rajoitusta uutuutena. Ehkä seuraavaksi punaista lippua kantava henkilö kävelemään autojen edellä?

Jouluruuhka 13.12.2008

Kävin vähän joululahjoja katselemassa Stadissa. Oli pari muutakin ihmistä keksinyt saman loistavan ajatuksen. Noh, Sokosella ostettuihin tavaroihin sai ilmaisen paketoinnin. Ihan kiva.

Rakennuslautakunnan pikkujoulut 12.12.2008

Se oli sitten viimeiset pikkujoulut. Koska rak ltk on kuollut ja kuopattu tammikuun 8 pv kokouksen jälkeen. Käytiin teatterissa Hämeenlinnassa. Teknisesti hieno esitys.

Ilman autoa 31.10.2008

Tuli eilen myytyä auto pois, nyt sitten ei ole mitään autoa millä ajella. Kokeillaan nyt vähän aikaa miltä se nyt sitten tuntuu... Tuskin pysyvä olotila, kun spårat eivät mene vierestä ohi eikä muutenkaan joukkoliikenteen vuorovälit naurata ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Ohi on 30.10.2008

Vaalit meni ja äänet on laskettu. Tulos ei ollut mitenkään masentavan huono mutta olisi voinut olla parempikin. Kiitos kuitenkin kaikille 54 nurmijärveläiselle luottamuksesta! Puolueen menestys ja klaukkalalaisten ehdokkaiden menestys yleensäkin on merkittävä asia, kyllä siitäkin voi iloita.

Vaalityön "huipennus" 25.10.2008

Kävin pari tuntia S-marketin edustalla taas jakamassa ilmapalloja ja vaalilahjuksia. Taas oli kylmä - tai olin pukeutunut väärin. Hieman tuntui "kiusalliselta" häiritä ihmisiä kauppareissulla, kun kannat muovikassillista maitoa niin ei siinä ehkä juttutuokioon ole intoa. Joten kontaktin ottaminen jäi vähän vähemmälle...

Tein testin 24.10.2008

Tein huvikseni testin politiikan tietämyksestäni. Meni melko hyvin, vain kaksi väärin 17 kysymyksestä. EU tietämys oli aavistuksen heikkoa, parlamentin toimikausi ja ylin lakiasäätävä elin eivät menneet putkeen. Linkki Turun yliopiston tutkimukseen.

Stadilainen tapa 23.10.2008

Tuli ajeltua metrolla Kampista Ruoholahteen (ja takaisin). Hämmästelin vaalimainosten määrää metrovaunuissa ja asema-alueilla. Siihen näkyvyyteen on mennyt "muutaman" euro rahaa. Tosin huomioarvo on aika heikko jos ja kun kaikki mainonta on "vain" vaalimainontaa.  Mutta: saahan sitä ihmetellä - minä ihmettelin ainakin.

Turvallisuutta 21.10.2008

Tänään oli kunnantalolla mielenkiintoinen keskustelutilaisuus. Kansanedustajia, mm. Outi Mäkelä, kävi kertomassa miten poliisipiiri muutokset vaikuttavat Nurmijärven ja nurmijärveläisten turvallisuuteen/turvallisuuden tunteeseen. Enempikin olisi yleisöä voinut olla.... Mutta tilaisuus oli silti hyvä! Tärkeimmät huolenaiheet olivat siinä että katoaako poliisin paikallistuntemus Nurmijärvellä ja lupahallinnon toimipisteen mahdollinen poistuminen Klaukkalasta.

Markkinat 19.10.2008

Kävin jakamassa mainospaketteja torilla markkinoiden ohessa. Samalla tuli käytyä ihmisten kanssa mielenkiintoisia keskusteluja - kiitos niistä! Uimahalli tuntui olevan hyvinkin pinnalla ja kevyenliikenteenväylätkin tulivat esille. Rahastahan se kaikki kiva on kiinni - valitettavasti.

Vaalimainosten askartelua 18.10.2008

Tuli käytettyä lapsityövoimaa..heh. Lasten kanssa teimme pienet vaali"lahjukset". Reilut 50 kpl kynttilä, tikkuaski ja (osassa) karkki - paketteja. Sellofaani ja lahjanarua pakettiin ja jakamaan.

Miniloma alkaa 15.10.200

Pari päivää syyslomaa loppuviikosta. Tallinnassa käynti tiedossa, jos ei laivayhtiö sitten mene konkurssiin ennen sitä tms.

Valoa ja voimaa (vai miten se nyt oli?) 11.10.2008

Pitkästä aikaan Rajamäellä käynti. Ja yllättäen uimahallissa. Nurmijärven Sähkön asiakaspäivillä - hernekeitolla ja kahvi + pulla tarjoilusta nauttimassa. Ja tietty uimassa, lasten kanssa. Jos olisi uimahalli Klaukkalassa niin tulisikohan käytyä useammin uimassa... hmm - kyllä varmaan. Mistähän rahat, ehkä jostain nekin löydetään?!

Torin avajaiset 10.10.2008

Klaukkalan uusi tori on nyt virallisesti avattu. Hyvä! Se tuli kyllä tarpeeseen; tilaisuuksia, torikauppa, jne. Väkeäkin oli paikalla ja hernekeittoa tarjolla.

Taidan pitää päivätyöni 8.10.2008

Tässä on tullut useana päivän tehtyä vaalimainosta paikallislehteen. Hirveetä nysväämistä kuvien asettelu ja säätäminen. Ehkä en nyt kuitenkaan ryhdy kokopäivätoimiseksi mainostoimistohenkilöksi - ei taida luovuus ja kärsivällisyys riitä. Puuh...

Edelleen autokaupassa 4.10.2008

Nyt alkaa olemaan jo omastakin mielestä tylsät aiheet... taas kävin autokaupoilla potkimassa renkaita ja vähän ajelemassa. Ainakin se kävi ilmi että BMW 300-sarjan takapenkille ei kannata edes haaveilla 3 aikuisen istuttamista eikä edes 2 aikuista + lapsi paketti toimi. Volvo V70:een tämä kyllä onnistuisi. Passat CC:ssä on rehellisesti kahden ihmisen takapenkki mutta mukava sellainen. Sääli vain että 190 cm pitkällä ihmisellä pää ottaa kattoon! CC on kyllä muuten tyylikkään näköinen ja VW:n 103 KW common rail diesel on kohtuu sivistynyt kone. Eikä DSG automaattiakaan sovi moittia.  Audin A6 2008 vuosimallin autossa vielä käytössä oleva vanhempi pumppusuutin diesel on jotain muuta... kalkatikalkatikalkati - ei ääni kyllä sopinut Audin laatumielikuvaan ollenkaan!

Autolla töihin vaihteeksi 1.10.2008

Kävin vaihteeksi autolla töissä. Ei mitään erityistä syytä ollut käyttää autoa tänään mutta pitkästä aikaa huvin vuoksi. Bussillahan pääsee ovelta ovelle jotakuinkin... Aina sitä vaan tulee miettineeksi miksi ei ole Hämeenlinnanväylällä tarpeeksi pitkiä kiihdytyskaistoja eikä 3. kaistaa joukkoliikenteelle. Auttaisi ruuhkassa paljonkin. 

Autokaupassa 27.9.2008

Ilmeisesti lauantaina ei kannata käydä autokaupassa jos on ostoaikeissa. Myyjiä ei ole tarpeeksi eli palvelua et saa! Tai jos saat niin kiireellä ja hutiloiden. Ei hyvä!

Arki jatkuu 24.9.2008

Huolimatta eilisen ikävistä tapahtumista on ns. tavallista arkea jatkettu tänäänkin. Valtuustossa pidimme minuutin hiljaisen hetken Kauhajoen tapahtumien vuoksi.

Itse kokous oli melko nopea toimitus, mistään ei tälläkään kertaa äänestetty.

Eikö sitä... 22.9.2008

Tänään olisi ollut valtuuston kyselytunti, en ollut paikalla. Koska luulin ettei tule kutsua keskiviikon kokoukseen. Luulin väärin. Noh... tämä varsinainen valtuutettu joka ei halunnut tulla kokoukseen ei vain osannut/viitsinyt/halunnut ilmiottaa säädetyllä tavalla etukäteen poissaolostaan. Kaikkea sitä.

Kiirettä pitää 18.9.2008

Kaikenlaisia kokouksia on ollut ja töitäkin pitäisi ehtiä tekemään. Onneksi sentään pitkä viikonloppu Bremenissä odottaa:).


Eka merkintä 5.9.2008

Tuli 2 viikkoa täyteen uudessa työpaikassa. Hyvin on viihdytty! Tietty olihan se eka viikko aika orpo olo - tavallaan. Kun on tottunut toisenlaiseen työympäristöön jo yli 12 v ajan. Mutta kyllä se kotiutuminen tapahtuu melko nopeasti minne vain.