Kunnallispolitiikka Nurmijärvellä ja Vantaalla

Olen ollut Nurmijärven kunnanvaltuuston varajäsen vaalikauden 2004-2011 (erosin luottamustehtävistä paikkakunnalta muuton vuoksi). Ensin 3. varajäsen ja sitten 1. varajäsen 04-08 vaalikaudella . Rakennuslautakunnan jäsenenä olen ollut 04-08 kauden. Seuraavalla -08 alkaneella kaudella olin 9. varajäsen ja nuoriso sekä sos. ter. -lautakuntien varajäsen.


SiluettiToiminnassa mukana olen Kokoomuksen jäsenkirjan kanssa, aiemmin olin Nurmijäven Klaukkalan Kokoomuksen jäsen (Nukla), Koivukylä-Rekolan Kokoomuksen jäsen ja yhdistyksen sihteeri ja puheenjohtaja. Nykyisin Vantaan Kokoomuksen puheenjohtaja.

Valtuuston kokouksiin olen päässyt osallistumaan varsin hyvin Nurmijärvellä, vuodessa on ollut 1-2 kokousta joihin ei ole kutsua tullut ja kerran olen joutunut kieltäytymään työesteen vuoksi. Lautakunnan kokouksissa osallistumisprosentti samaa tasoa eli pari kertaa näinä vuosina on ollut työeste.

Miksi mukana?

Halusin mukaan toimintaan v. 2004 koska silloisen asuinpaikkani lähelle oltiin kaavoittamassa teollisuusalueen laajennusta. Ajattelin yrittää vaikuttaa tähän ilmeiseen epäkohtaan. Vaikuttaminen ei kyllä tuonut konkreettista tulosta, valtuusto hyväksyi ko. kaavamuutoksen. Äänestyksessä olin "mukana" mutta jäävinä istuin salin ulkopuolella... Aina ei voi voittaa.

Kuitenkin näinä vuosina olen päässyt mukaan vaikuttamaan useisiin tärkeisin asioihin valtuuston ja lautakunnan kautta. Yhtään yksittäistä äänestystä ei kyllä ole tainnut olla että voisi edes itse ajatella antaneensa sen ratkaisevan äänen. Äänestyksissä välillä on oltu voittajan puolella ja joskus on jäänyt selvään vähemmistöön. Kokoomuksessa saa äänestää miten parhaaksi katsoo - ryhmäpäätöksillä ei käsiä sidota!

Historiaa: Nurmijärvi 2004-2011

On paljon asioita mitä olisivat kiva saada. Mutta kun ei kaikkea voi... Itse koen tärkeinä mm. seuraava asiat:
 • Klaukkalan ohikulkutien rakentaminen
 • YTV:n liittyminen bussiliikenteessä mahdollisesti
 • Junarata Klaukkala/KK
 • Yleensä liikenneturvallisuuden parantamisen koko kunnassa 
 • Monitoimitalon tms. saaminen kuntaan 
 • Klaukkalan uimahallia ei pidä unohtaa eli jos rahoitus löytyy niin tehdään vaan!
 • Klaukkalan yhteispalvelupisteen poliisin lupahallinnon säilyttäminen
 • Polisiipiiri uudistuksen vaikutukset Nurmijärveen, onko mitään mitä kunta enää voi tehdä tälle asialle!?

Kuitenkin pitää huomioida koko kunnan alue eli ei kaikkea Klaukkalaan tai Kirkonkylälle. Alueiden tasapuolinen kehittäminen on kaikkien etu!

Luottamustehtävät

Luottamustehtäviä on ollut ihan riittävästi pitämään kalenterin iltamenot kohtaa varattuna useamman kerran kuukaudessa. 
 • Rakennuslautakunnan jäsen
 • Valtuuston 1. varajäsen
 • Nurmijärven Klaukkalan Kokoomuksen varapuheenjohtaja
 • Kokoomuksen Nurmijärven aluejärjestön sihteeri
 • Vaalilautakunnassa varapuheenjohtaja, yksi Klaukkalan äänestysalueista

Nämä siis viimeisen neljän vuoden saldona.

Uudestaan 2012, 2017, 2021...!

Olen ehdokkaana myös 2021 kuntavaaleissa. Kampanja tulee olemaan vähintäänkin yhtä laaja kuin -12 & -17 :) Vaalikuva

Vaalikoneet etc.

Sangen hauskoja tarjouksia tullut vaalikoneiden kylkiäispaketeista esim paikallislehdeltä. Noh - ei se joka pyytää vaan se joka maksaa... Muutenkin periaatetasolla ei osallistuta maksullisiin vaalikoneisiin, pidetään ne maksuttomina jolloin jokainen ehdokas voi osallistua niihin riippumatta tulotasostaan. Näin ehdokkaat saavat tasavertaisen kohtelun ja äänestäjät voivat vertailla useita ehdokkaita.

Mainonta

Lehti-ilmoitukset tuli tehtyä 2008 vaaleissa. Tässä pdf:nä kaikki kolme: 8.10 15.10 22.10. Kallista hupia sekin, Nurmijärven Uutiset ainakin osaa pyytää ja paljon mainostilasta. Toinen paikallislehti Vartti on edullisempi, mutta onko sitten yhtä tehokas - pitänee ottaa selvää.